top of page

Koolitus vol.1

Proloog

Koolitus vol. 1 kirjeldab mentorite koolituse kavandamist.

Seoses ettevõtte otsusega lükata edasi mentorite koolitus sügisesse 2021, lükkub edasi ka praktikandi edasine koolituse kavandamine. Senine töö on tehtud ja kirjeldatud allpool.


Sissejuhatus

Jeld-wenis on uute töötajate sisselamise programm, mille oluliseks rakenduslikuks osaks on uute töötajate juhendamine. Seda teevad mentorid.

Juhendajad- mentorid on enamasti IV kategooria töötajad, kellel on endal küllaldane kogemus ning kes õpetavad välja ja toetavad sisseelamisel uusi töötajaid.

Jeld-wen Rakvere tehases töötab üle 700 inimese, siin on 7 tootmisüksust ja bürood. Tootmisüksustes on kokku 26 mentorit. Mentorid on osalenud nendele suunatud koolitusprogrammis 2019 aastal.


Hiljuti on ettevõtte koosolekutel, aruteludes ja arenguvestluste tagasiside käigus selgunud vajadus mentorite täiendkoolituse järele. Tootmisüksuste juhtide ja personali osakonna kaudu on tulnud sisend, et vajalik oleks ühtlustada mentorite taset, toetada mentori motivatsiooni ja tööd.

Ettevalmistus

Mentorite koolituse ettevalmistamine ja läbiviimine on minu praktikaülesanne. Koolituse ettevalmistamine koosneb koolitusvajaduse ja temaatika väljaselgitamisest, koolituse eesmärgi sõnastamisest, õppekava ja õppeplaani koostamisest, koolituse materjalide koostamisest, tehnilisest ettevalmistamisest, meetodite valikust, koolituse ajastamisest (tootmistöötajate koolitamiseks on aeg, ajastus ja asukoht oluline ja piiratud). Koolitused toimuvad kontaktõppes kuna mentoritel ei ole võimalik distantsõppel osaleda ressursside puudusel. Koolitusvajaduse väljaselgitamiseks otsustasin koguda andmeid küsitluste kaudu juhtidelt, meistritelt, vahetuse meistritelt, personali- ja ohutusosakonna töötajatelt ja süvaintervjuudena menteedelt ja mentoritelt. Lisaks dokumendianalüüs. Kvalitatiivuuringus kogutud mitmekesised andmed võimaldasid analüüsida triangulatsioonis. Sain sellisel moel usaldusväärsed andmed ja veendumuse selles, millised on õpi-ja koolitusvajadused ja milliste meetodite abil tuleb koolitused läbi viia.

Uuringu tulemuste põhjal väljaselgitatud koolitusvajadus täpsustatud teemadega.



Recent Posts

See All

MASSVÄRBAMINE

Tootmisettevõte on erand. Kui muu maailm, ka see väike, mille nimi on Eesti, kuulutatakse valitsuse pressikonverentsil ja õhtul ka...

Kommentare


bottom of page